Több éves munka előzte meg a digitális homokozó megalkotását. Tapasztalatok gyűjtése olyanoktól, akik már készítettek hasonlót, interneten böngészés, az informatikai háttér-, a program működésének megismerése, majd az anyagi forrás megteremtése. Az NTP-INNOV-21-0187 keretében szereztük be a tartozékokat, gyárttattuk le az asztalt. A tartó szerkezetet, a homokot a Kováts-os Gyermekekért Egyesület és magánszemély finanszírozta.
A kipróbálás estéjén nagy izgalommal figyeltük, mi lesz? Működött. Remekül mutatja a víz romboló, -építő hatását, a domborzatot, a szintvonalakat….
Remélem a Kováts-os diákok tanulását nagyban fogja segíteni!
Hálásan köszönöm Bereczki Zoltánnak, a KÁIAMI rendszergazdájának a sok segítséget (tartozékok beszerzése, tervezés, informatikai háttér megalkotása….)! Csontos György asztalos mester türelemmel viselte bizonytalan problémamegoldásunkat, közösen gondolkozott, segített. Köszönöm neki és munkatársainak!
A Karcagi Tankerületi Központ vezetése és munkatársai támogatása nélkül ez az eszköz nem jöhetett volna létre. Sági István igazgató úr, Pabar Beatrix gazdasági igazgató-helyettes és Kissné Soós Ágnes szakmai igazgató-helyettes hozzáállását köszönöm!

Lévainé Kovács Róza
intézményvezető-helyettes