Október 4-én a Karcagi Kováts Mihály Általános Iskola is megünnepelte az Állatok Világnapját. Első két órában a gyerekek megismerkedhettek a felelős állattartással, megtanulhatták hogy mitől válik valaki jó gazdivá. Osztályverseny keretében kiderült, ki ismeri az állatokat a legjobban.
Ezt követően, a Kóbor Szívek Alapítvány számára gyűjtött adomány átadása következett. Az alsós tanulóink és a tanító nénik sok tápot, konzervet, takarót, játékot és egyéb hasznos eszközöket gyűjtöttek össze, hogy ezzel is támogassák a menhelyen élő szomorú sorsú állatok hétköznapjait, valamint a telep dolgozóinak munkáját.
A gyerekek saját szemükkel is megtapasztalhatták, hogy milyen aranyos, kedves kutyusok várnak befogadó gazdikra a Kóbor Szívek telephelyén, ugyanis az átadásra, az alapítvány munkatársai egy édes szőrgombóccal érkeztek, a gyerekek nagy örömére, így az átadás után fotók is készültek a kutyussal, sőt meg is simogathatták. A napot egy állatkereső versennyel zártuk, a rossz idő miatt az alsós folyosón.
Az állatok iránti tiszteletet és szeretetet már gyermekkorban el kell kezdeni kialakítani, hogy etikus gondolkodásmóddal, tisztelve az élőlényeket, azokkal harmóniában éljük mindennapjainkat. Ezáltal remélhetőleg egy empatikusabb, élhetőbb világban nőhetnek fel unokáink és az állatkínzás csak egy rossz emlék lesz csupán…
Ujvárosiné Hanuszka Katalin-szervező