1. április 24-én került sor a Környezetismereti Verseny megrendezésére, ahol a 3. és 4. évfolyamos tanulók mérhették össze tudásukat. Rendezvényünk időpontját mindig a Föld Napjához igazítjuk. A verseny célja, hogy ismerjék meg, szeressék és védjék is a természetet a felnövekvő generáció tagjai a fenntarthatóság jegyében.
    Az idén a 2024-es év élőlényei: a vadmacska, a kerecsensólyom, a réti csík és a szürke galóca részletesebb megismerése volt a kitűzött cél. Változatos, érdekes feladatokkal kellett a gyerekeknek megbirkózniuk. Keresztrejtvény, mondatkiegészítés, igaz-hamis állítások eldöntése, totó, filmes feladatok tették izgalmassá a versengést. Az eredményhirdetésig beszélgettünk, tapasztalatot cseréltünk és vendégül láttuk a gyerekeket és tanítóikat.
    Az értékes könyvjutalmakat, díjakat Török Csilla a Karcagi Kováts Mihály Általános Iskola Kiskulcsosi Általános Iskolájának tagintézmény igazgatója adta át.
  1. helyezett: Farkas Brendon
    felkészítő pedagógus: Vargáné Törőcsik Ágnes (Karcagi Kováts Mihály Általános Iskola)
  2. helyezett: Baranyi Liána
    felkészítő pedagógus: Hegedűsné Fórián Annamária (Karcagi Kováts Mihály Általános Iskola Kiskulcsosi Általános Iskolája)
  3. helyezett: Tóth Viktória
    felkészítő pedagógus: Csornai-Nagy Erzsébet (Karcagi Kováts Mihály Általános Iskola Kiskulcsosi Általános Iskolája)
    Köszönjük a felkészítő tanárok és a zsűritagok munkáját!
    Cserés Gabriella