Az Erzsébet-karácsony 2016 óta minden évben különleges programokkal várja a gyermekeket az adventi időszakban. A korábban egy kedves esemény, háromnapos ünnepi készülődéssé nőtte ki magát, ahol évről-évre 12000 általános iskolás gyermek vehet részt a kulturális, szórakoztató, szabadidős adventi programokon iskolai időben.

Így jutottunk el sikeres pályázatunknak köszönhetően mi is. Sokan közülünk először látta a Balatont, először volt távol több napra a szüleitől, először volt kirándulni.

A turnusok első napján zenés, táncos, betlehemes előadást, karácsonyi témájú filmeket tekinthettünk meg.

Másnap a Fővárosi Nagycirkusz magyar és külföldi artistái, egyensúlyozó művészek, zsonglőrök, artisták és légtornászok léptek fel. Kora délután a csodálatos napsütés kicsalogatott bennünket a Balaton partjára, ahol kacsák, hattyúk „üdvözöltek” bennünket.

Többen közöttünk először vehetett fel korcsolyát. Megszeretve, esténként szorgalmasan gyakoroltak.

A Multicsarnokban a felfújható akadályokkal berendezett lézerharc-pálya is szórakoztató volt.

A finom, laktató étkezések mellé folyamatosan ihattunk a vásári forgatagban forró csokit, meleg gyümölcsteát. Mellé mákos-, dióspatkót, hatalmas linzert kaptunk.

Utolsó este Szekeres Adrienn koncerten, discóban mozgathattuk meg magunkat.

Búcsúzóul mindenki kapott egy nagy Mikulás csomagot.

Köszönjük a lehetőséget az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványnak, a Diákönkormányzatnak, hogy anyagiakkal támogatta a gyerekek utáni részvételi biztosíték összegét.

Horváthné Pandur Tünde – szervező