Újra főztek a Lovagi udvarban a Kováts-os Kis kukták

A december 7-i menü zöldségleves, sütőtök krémleves és töltött cukkini volt. Az étkek készítése során megtanulták hetedikeseink és osztályfőnökük, Marik Mátyás szakkörvezető az összetevők élettani hatását, hogy melyik milyen vitamin- és ásványi anyag forrása.
Megtapasztalhatták, hogy hús nélkül is lehet finom ételeket készíteni, hogy a zöldségleves is lehet ízletes. A szakkörök alkalmat adnak a zöldségek megismertetése mellett a bátrabb fűszerezés elsajátítására is. Ezen a napon a szokásos só, bors mellett a tálakba szerecsendió, fahéj, zsálya, rozmaring és bazsalikom is került.
A nap érdekessége volt, hogy a tavalyi szakkörös, Péter Bence is segítette a munkát, aki ma már szakácstanuló.
Hálás köszönettel tartozunk Szatmári János mester chefnek a hely, az alapanyagok, az eszközök biztosításáért, a tudása átadásáért!

Lévainé Kovács Róza
intézményvezető-helyettes

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.