ūüĖ§In Memoriam Veres Henrietta Katalin

Némán állunk, hallgatunk.
Mit mondhatn√°nk? Nincs szavunk.
Nem hissz√ľk el, hogy nincs tov√°bb.
Fájó szívvel gondolunk rád.

M√©ly megrend√ľl√©ssel tudatjuk azokkal, akik tisztelt√©k √©s szerett√©k, hogy kedves kolleg√°nk, Veres Henrietta Katalin, vagy, ahogy mindenki sz√≥l√≠totta, JETTIKE, 2021. november 04-√©n √∂r√∂kre megpihent.

Karcagon sz√ľletett, nŇĎtt fel √©s √©lte mindennapjait. Tanulm√°nyait a Kov√°ts Mih√°ly √Āltal√°nos Iskol√°ban kezdte. M√°r ekkor eld√∂nt√∂tte, hogy a pedag√≥gus p√°ly√°t v√°lasztja hivat√°sul, hiszen nagyon meghat√°roz√≥ volt sz√°m√°ra az elsŇĎ oszt√°lyos tan√≠t√≥ n√©nik szem√©lyis√©ge √©s var√°zsa. Ezt k√∂vetŇĎen a karcagi G√°bor √Āron Gimn√°ziumban tanult tov√°bb.

A Kecskem√©ti Tan√≠t√≥k√©pzŇĎ FŇĎiskola tan√≠t√≥i szak√°ra jelentkezett, hogy gyermekkori √°lm√°t megval√≥s√≠tsa. Az √°ltal√°nos tan√≠t√≥i diploma mellett vizu√°lis kult√ļra mŇĪvelts√©gter√ľleti v√©gzetts√©get szerzett. A fŇĎiskola ideje alatt gyakorlati helyk√©nt a Kiskulcsosi √Āltal√°nos Iskol√°nkat v√°lasztotta, ahol nagyon megtetszett neki a csal√°dias l√©gk√∂r, √≠gy nem volt k√©rd√©s, hogy ide adja be √∂n√©letrajz√°t.

Pedag√≥giai asszisztensk√©nt, napk√∂zis nevelŇĎk√©nt kezdte p√°lyafut√°s√°t, majd munkak√∂re bŇĎv√ľlt, napk√∂zis vezetŇĎ lett, √©s 5-6. √©vfolyamon tan√≠tott vizu√°lis kult√ļr√°t. A mai napig a legkisebbek oszt√°lyfŇĎn√∂kek√©nt vette sikeresen a nevelŇĎ-oktat√≥munka akad√°lyait.

A sz√ľlŇĎk, gyermekek, munkat√°rsak t√°mogat√°sa erŇĎs√≠tette √©s vitte elŇĎre munk√°j√°ban.  K√∂z√∂ss√©g√©p√≠tŇĎ √©s k√∂z√∂ss√©gform√°l√≥ programokat szervezett, majd a di√°k√∂nkorm√°nyzat vezetŇĎjek√©nt tartalmas szabadidŇĎs tev√©kenys√©gekbe vonta be az iskola szereplŇĎin k√≠v√ľl a v√°rosi szervezeteket, √≥vod√°kat.  Fontosnak tartotta a j√≥ egy√ľttmŇĪk√∂d√©st, a k√∂z√∂ss√©g√©p√≠t√©st, az √∂sszefog√°st, egym√°s seg√≠t√©s√©t, az iskolai hagyom√°nyok erŇĎs√≠t√©s√©t, a kult√ļra ir√°nti √©rdeklŇĎd√©st.

√Čveken kereszt√ľl k√≠s√©rte t√°borokba √©s erdei iskol√°kba tan√≠tv√°nyait. A tanul√≥kat m√°s oldalukr√≥l is megismerve, b√°trabban fordultak hozz√° tan√°cs√©rt, seg√≠ts√©g√©rt az iskolai idŇĎszak alatt is. Tagint√©zm√©ny√ľnkben ŇĎ szervezett elŇĎsz√∂r v√°rosi meseillusztr√°ci√≥s rajzversenyt, melyre nagyon b√ľszke volt. Ezzel siker√ľlt m√©g jobb kapcsolatot √°polni a v√°ros m√°s int√©zm√©nyeivel. Bemutat√≥ √≥r√°kat tartott az elsŇĎs tanul√≥kkal a v√°ros √≥vod√°ib√≥l √©rkezŇĎ √≥v√≥nŇĎknek, akik √©rdeklŇĎdve figyelt√©k kis √≥vod√°saikat, hogy mennyit fejlŇĎdtek az iskol√°s h√≥napok alatt.

Iskolanyitogat√≥ programok szervez√©s√©ben, megval√≥s√≠t√°s√°ban √©s lebonyol√≠t√°s√°ban is r√©szt vett, ahol foglalkoz√°sokat √©s bemutat√≥ √≥r√°kat tartott nagycsoportos √≥vod√°sok r√©sz√©re. Ez√°ltal ismerkedhettek meg a sz√ľlŇĎk, a gyermekek az iskol√°val, a leendŇĎ elsŇĎs tan√≠t√≥ n√©nikkel.

Tagint√©zm√©ny√ľnk k√©pviselet√©ben bekapcsol√≥dhatott egy nemzetk√∂zi b√°bk√©sz√≠tŇĎ verseny szervez√©s√©be, melynek c√©lja az eur√≥pai integr√°ci√≥ erŇĎs√≠t√©se, a testv√©rv√°rosaink gyermekeinek bevon√°sa, a b√°bok k√©sz√≠t√©se k√∂zbeni k√©szs√©gek, k√©pess√©gek fejleszt√©se volt.

Kreativit√°sa megmutatkozott a b√°li dekor√°ci√≥k kital√°l√°sa, elk√©sz√≠t√©se alkalm√°val. Nagyon szerette a sz√ľlŇĎkkel, koll√©g√°kkal, gyermekekkel egy√ľtt j√≥ hangulatban elt√∂lt√∂tt munkad√©lut√°nokat.

Az iskolai rendezv√©nyekrŇĎl, oszt√°ly programokr√≥l, verseny eredm√©nyekrŇĎl rendszeresen √≠rt cikkeket az iskola honlapj√°ra √©s a v√°ros helyi lapj√°ba.

Nagy hangs√ļlyt fektetett munk√°ja sor√°n a felz√°rk√≥ztat√°sra, hogy elŇĎseg√≠tse di√°kjai tov√°bbhalad√°s√°t. K√ľl√∂n√∂s figyelmet ford√≠tott a tehets√©ggondoz√°sra. Tan√≠tv√°nyaival sz√°mos iskolai, v√°rosi, megyei, mesemond√≥-, helyes√≠r√≥-, sz√©p olvas√≥- √©s rajzversenyen √©rtek el sz√©p eredm√©nyeket.

Munk√°j√°ban mindig t√∂rekedett a meg√ļjul√°sra, √≠gy folyamatosan k√©pezte mag√°t.

Szerette pedag√≥gusi munk√°j√°t √©s a gyerekeket. √ögy gondolta, hogy j√≥l d√∂nt√∂tt, amikor erre a p√°ly√°ra l√©pett. Nem b√°nta meg. Igyekezett tan√≠tv√°nyai kedv√©ben j√°rni, j√≥ oszt√°lyk√∂z√∂ss√©get kialak√≠tani √©s odafigyelni minden gyermekre. Kiv√°l√≥ kapcsolatot √°polt a sz√ľlŇĎkkel.  Boldogs√°ggal t√∂lt√∂tte el, hogy egykori tan√≠tv√°nyai gyermekeit is tan√≠thatta, ŇĎ ind√≠thatta el ŇĎket a tanul√°s √ļtj√°n. Visszaigazol√°s volt sz√°m√°ra, hogy b√≠ztak benne √©s sz√≠vesen hozt√°k ebbe az int√©zm√©nybe a kis di√°kokat.

√ögy gondolta, hogy megfelelŇĎ tisztelettel, t√ľrelemmel, kitart√°ssal, meg√©rt√©ssel, bele√©rzŇĎ k√©pess√©ggel, elfogad√°ssal √©s al√°zattal kell rendelkezni a p√°ly√°n marad√°shoz √©s folyamatosan k√©pezni √∂nmag√°t szakmai, √©rzelmi √©s lelki fejlŇĎd√©s ter√ľlet√©n.

H√°l√°val √©s kegyelettel b√ļcs√ļzik tŇĎle int√©zm√©ny√ľnk valamennyi dolgoz√≥ja √©s di√°kja.

Hirtelen hal√°lod nagy f√°jdalmat okozott,
De j√≥s√°god √©s szereteted sz√≠v√ľnkben √∂r√∂kk√© √©lni fog.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.