Szakmai nap Kiskulcsoson

A Karcagi Általános Iskolai Központ Kiskulcsosi Tagiskolájának Alsós Munkaközössége 2012. november 12-én szakmai napot tartott.

A 3. osztályos környezetismeret bemutató óra, amit Dr. Mester Miklósné, az Apáczai Kiadó tankönyvszerzője tartott, osztatlan sikert aratott, mind a gyerekek, mind az érdeklődő pedagógusok körében. A téma az Emlősök (vidra, hód) volt, mely interaktív tananyaggal volt bővítve.

A vízpart témakörhöz kapcsolódóan a tanulók még szeptemberben tanulmányi kiránduláson voltak egy közeli tónál. Ez igen hasznosnak bizonyult, hiszen Erika nagy hangsúlyt fektetett a személyes élményeken, kirándulásokon, horgászatokon, háziállatok megfigyelésén alapuló ismereteikre.

A bemutató óra után a környezetismeret tanításának aktuális kérdései, a környezetismeret tanítása a kerettanterv tükrében – szemlélet, módszerek, kapcsolódási pontok volt a téma, kötetlen beszélgetés formájában.

Szeretném megköszönni az osztályban környezetismeretet tanító pedagógus, és az alsós munkaközösség lelkiismeretes munkáját, valamint Ágoston Anikónak, az Apáczai Kiadó szakreferensének közreműködését.

A 3. osztály osztályfőnöke