Helyesírási versenyt rendeztünk

A Kováts Mihály Tagiskola alsós munkaközössége idén januárban második alkalommal rendezte meg városi szintű helyesírási versenyét, melyhez egy kézműves pályázat is kapcsolódott.

Lázas készülődés előzte meg a versenyt. Munkaközösségünk minden tagja bekapcsolódott a verseny előkészítésébe, lebonyolításába. Ki a feladatlapok elkészítését, a vendéglátás előkészítését, a jutalomkönyvek megvásárlását vállalta magára, ki pedig a beérkezett pályaműveket rendezgette.  Ezzel párhuzamosan elkezdődött a gyerekek felkészítése is.

Január 29-én második, harmadik és negyedik osztályos, helyesírást nagyon tudó és szerető gyerekek versenyeztek egymással. Huszonhat tanuló nevezett a versenyünkre, melyet Kovácsné Kerekes Katalin az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke nyitott meg. A verseny ideje alatt szakmai konzultációra is mód nyílott a pedagógusok között.

A nap végén az eredményhirdetést mindenki izgatottan várta. Iskolánk tanulói a középmezőnyben végeztek.

  • Koczka György 2. osztályos tanuló 4. helyezést,
  • Kökény Róbert  4. osztályos tanuló 5. helyezést ért el.

Gratulálunk a gyerekeknek, és az őket felkészítő pedagógusoknak is.

A „Képkavalkád” című Öko-kép pályázatra 71 pályamunka érkezett. A zsűri nagyon nehéz helyzetben volt, hiszen a gyerekek rendkívül leleményes módon és ügyességgel készítették el a természetes anyagokból a legkülönbözőbb, lakásba szánt díszeiket köszönve ezt a lelkes segítő pedagógusoknak. A beérkezett pályamunkák sorában szerepelt többek között:
„ Napfényes tengerpart, Cecilke a cicalány, A délceg hóember, Őszi csendélet, Virágcsokor, Gyümölcskosár, Süni az avarban, de még Karcag város címere” is,  melyet az egybegyűltek meg is csodálhattak az iskolánk aulájában felállított kiállítás során.

Tanítványaink közül

  • Mészáros Lilla 2. osztályos tanuló 2. helyezést,
  • Szabó Noémi   2.  osztályos tanuló különdíjat,
  • Molnár Édua    3. osztályos tanuló különdíj,
  • Kovács Gergő  4. osztályos tanuló 1. helyezést ért el.

Köszönjük a segítő pedagógusok munkáját és gratulálunk a győzteseknek.

Reméljük, hogy a jelenlévő gyerekek, pedagógusok és szülők élményekkel gazdagodva tértek haza a versenyről.

Szeretnénk megköszönni tagiskolánk vezetőjének, a „Kováts Tehetségpont” vezetőjének a versenyhez nyújtott támogatását. Külön köszönjük Laczik Dénesnének a „Kováts-os Gyermekekért Közhasznú Egyesület” vezetőjének a verseny támogatását. A gyerekek jutalmazását az egyesület, a gyerek megvendégelését részben maga az egyesület vezetője, részben pedig a „Kováts Tehetségpont” biztosított.

Köszönetünket fejezzük ki iskolánk pedagógusainak, kiemelten az alsós kollégáknak a verseny lebonyolításához nyújtott segítséget, a finom süteményeket, a szervezőknek az alapos, gondos előkészítést és lebonyolítást.

Magyar Sándorné
munkaközösség vezető