A harmadik évezred iskolája

„Lásd a fényt, ne bántsd, mi érted él!
Halld a szót, mit föld, az ég beszél.
Nézd a bolygót! Oly tiszta kék.
Élj ma úgy, hogy éljen még!”

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Földművelésügyi Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet nyílt pályázatot hirdetett magyarországi székhelyű nevelési- oktatási intézmények számára Ökoiskola és Örökös Ökoiskola cím elnyerésére.

Tagintézményünk 2015. őszén írta meg Ökoiskola pályázatát. Elérkezettnek láttuk az időt, hogy azon sokrétű tevékenységeinket, mellyel a fenntartható fejlődést szolgáljuk, rendszerezzük és egy magasabb elismerést kapjunk. Örömmel értesültünk róla, hogy a 2016. január 1. és 2018.december 31-e közötti időszakot, mint Ökoiskola cím nyertes tudhatjuk a magunkénak.

Az Ökoiskola Cím azon nevelési- oktatási intézmények elismerése, amelyek példamutatóan magas színvonalon, intézményi keretek között is átgondoltan, rendszerszerűen és mindennapi gyakorlatként foglalkoznak a fenntarthatóságra neveléssel.

Az Ökoiskola Cím elnyerésével az intézményünk:

  • csatlakozik a hazai Ökoiskola hálózathoz
  • 3 évig használhatja az Ökoiskola logót
  • cselekvési lehetőséget biztosít diákjainknak környezetük megóvására, alakítására.

Tagintézményünk minden tagja elhivatott a környezeti nevelés terén, példamutatásunkkal a fenntarthatóság fontosságára kívánjuk felhívni a figyelmet.

Mester Anikó