augusztus 2016

Feltűnően Kisföldek közt

Érdekes jelenség voltunk diákjainkkal a nyári szünet elején. 45 Erzsébet-táboros pólóba öltözött személy járt- kelt a város ezen részén.
2016 májusában kaptunk egy pályázati lehetőséget Napközi Erzsébet-tábor szervezésére. Felmértük az igényeket, összeállítottuk a komplex tábori programunkat, beszereztük az eszközöket és vártuk a július első hetét.

41 gyermek és 4 pedagógus töltötte együtt ezt az időszakot. A kiírás feltétele volt a pólók viselése, a napi négyszeri étkezés, valamint egy külső buszos kirándulás biztosítása. Programunk kialakításánál szem előtt tartottuk a sport, hagyományápolás, környezettudatosság, egészséges életmód beépülését, megjelenését. A táborozók megtanulhattak lovagolni, játékos ügyességi és sorversenyen mérték össze tudásukat.

Kézműveskedhettek, gyümölcssalátát készíthettek és gondozhatták környezetüket. Természetesen a tábor nem múlhatott el rókavadászat, számháború és fagyizás nélkül. A hetet kirándulás zárta, a Tisza-tavi Ökocentrumba. Nagyon szép időben, fantasztikus hajótúrán vehettünk részt, láthattuk a vizákat. A tábort kicsit fáradtan, de rengeteg új élménnyel gazdagodva zártuk.

Ezúton köszönöm meg a pályázati lehetőséget, valamint kollégáim és a gyerekek napról napra megújuló lelkesedését!

Mester Anikó

táborvezető