december 2013

A Fizika kör Egerben - fényképek

 

Karácsonyi hangulatban

Ahogy közeledik a december 24-e, úgy kerülünk egyre inkább karácsonyi hangulatba. Ennek a hangulatnak a megteremtésére vállalkozott kollégánk Nyíriné Kátai Katalin, aki a kézműves szakkör segítségével teremtett nekünk, illetve az érdeklődő óvodásoknak, szüleiknek, óvó néniknek karácsonyi hangulatot egy bemutató kézműves foglalkozás révén.

A tanterembe belépőt a remek karácsonyi ruhába öltöztetett tanterem fogadta, melyet még a hangszóróból megszólaló csodálatos karácsonyi dallam is fokozott. A jelenlévők legelőször a kézműves szakkör múltjával ismerkedhettek meg projektoros kivetítés segítségével.

A foglalkozás résztvevői aktív részesei lehettek a foglalkozásnak. Csoportokban készültek az apró kézműves ajándékok, úgymint karácsonyi angyalka dugóból, filcből hajtogatott télapó, narancsból készült mécses, ételfestékkel díszített karácsonyfát idéző sütemény.

A foglalkozás végén mindenki - a Katika néni által készített karácsonyi zsákban - hazavihette az általa készített ajándékokat, mellyel akár meg is örvendeztetheti szeretteit szentestén. A „Vendégház” pedig adventi forró punccsal kedveskedett minden kedves résztvevőnek.

Ugyancsak kiváló élményt nyújtottak az óvodásoknak az informatikai foglalkozások, melyeken az óvodánként egyenként meghívott csoportok vehettek részt, ismerkedve az iskolánkban folyó játékos informatikai oktatással, a tanító nénikkel. Dedinszki László tanár bácsi érdekes oktató játékokkal várta a kicsiket, akik nagyon ügyesen bűvölték már a számítógépeket.

Mindkét foglalkozásunk nagyon nagy sikert aratott. Minden résztvevő gyerek és felnőtt arról számolt be, hogy nagyon jól érezte magát. Köszönjük kollégáinknak azt, hogy részesei lehettünk ezen csodás élményeknek.

Minden kedves olvasónknak áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk.

Nálunk járt a Mikulás

A Kováts Mihály Tagiskola alsós tanulói is, mint minden kisgyerek a világon minden évben nagy izgalommal várja a Mikulást. Idén erre a napra 2013. december 5-éig kellett várni a türelmetlen lurkóknak.

Lelkes tanító nénik és a Kováts-os Gyermekekért Közhasznú Egyesület jóvoltából nagyszerű Mikulás ünnep részesei lehettek tanítványaink és vendégeink. Már napokkal az ünnepség előtt elkezdődött a készülődés. Elkezdtük díszíteni iskolánkat, tantermeinket, szívünk, mely várakozással teli.

A Mikulás megérkezése előtt Karcagi Nagy Zoltán és Andy szórakoztatta a gyerekeket vidám műsorával, ahol a gyerekek nemcsak együtt énekelhettek az előadókkal, hanem együtt is játszhattak velük.

„Hull a pelyhes fehér hó, jöjj el kedves Télapó” hangzott fel az ismerős dal a zenés műsor után, amikor is megérkezett a várva-várt Télapó is, aki természetesen nem jött üres puttonnyal. A zsákja tele volt ajándékokkal, amelyeket a gyerekek a szülői munkaközösség jóvoltából kaphattak meg. Minden osztály nagy izgalommal vette át az Mikulástól az ajándékcsomagot, melynek kiosztása a tantermekben történt.

Köszönjük a közreműködő tanító néniknek és a szülői egyesületnek, hogy hozzájuttatta alsós tanítványainkat ehhez az igazán szívmelengető élményhez.

Az alsós munkaközösség nevében:

Magyar Sándorné munkaközösség vezető

Karácsony

Ünnepi készülődés a Györffyben

Az Advent - várakozást, az ünnepre történő ráhangolódást jelent. Minden évben, ebben az időszakban, az iskolában is megpróbáljuk a gyerekek szívét – lelkét ráhangolni az ünnepekre, karácsony közeledtével.

Ebben segített Zsolt atya is, aki november 29–én reggel, lelkesítő szavakkal méltatta az Adventet. Keserű Bálint, 8. c osztályos tanuló egy kedves kis verssel köszöntötte az ünnepet. Ezt követően az atya meggyújtotta az Adventi koszorú első szál gyertyáját. Köszönjük, hogy ismét eljött hozzánk!

December 4-én, két lelkes 8. b-s diák - Balog Dóra és Fazekas Adél – egy rendhagyó találkozóra hívta azokat, akik szeretik a biológiát. A Karácsony – biológusszemmel olyan játékos program volt, ahol a kérdések nem szorosan a tananyaghoz kapcsolódtak. Díszvendégünk „Mr George Einstein” volt, aki hihetetlennek tűnő kísérleteket mutatott be. Ellátogatott a Mikulás is, aki a „verseny” végén átadta apró ajándékát a gyerekeknek. Különösen a 8. c és a 6. a örülhetett a végeredménynek. Köszönöm a szervező gyerekek, Vass György és Birizló Csaba tanár urak, valamint Keserű Bálint segítségét.

December 6–án hozzánk is ellátogatott a Mikulás. A 8. c osztály lelkes fiú csapata megénekeltette a gyerekeket és szaloncukrot osztott nekik. Nagy élményt jelentett, hogy a Mikulás – egy rénszarvas húzta szánkón – látogatta osztályról–osztályra a gyerekeket. Köszönöm a srácok segítségét.

Iskolánk is ünnepi díszbe öltözött. Ebben segítségemre volt 3 lelkes, 6. a – s kislány: Lazányi Bernadett, Kovács Kíra és Padra Alexandra. Köszönöm segítségüket.

A feldíszített aula és a Györffy karácsonyfája is kifejezi azt a boldog várakozást, ami az  ünnep közeledtével – bennünk él.

Györffy felsős DÖK

Karcag, 2013. 12. 10.

BOLDOG, BÉKÉS ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK MINDENKINEK!

Adventi hangverseny

Iskolánk énekkara szépen szerepelt a december 8-án a Kiskulcsosi Református Kistemplomban tartott Adventi hangversenyen.

Verset mondott Újfalvi Lili, klarinéton közreműködött Sebők Lajos, kísért Koppány Mária előadó művész.

 

Versenyeredmények

2013. szeptember 20. (Kisújszállás)

Megyei duatlon

Keserű Bálint 8.c
II. hely

Zsembeli Zsadány 8.c
IV. hely

Hidasi Attila Csanád 7.c
XXXI. hely (technikai okok miatt)

Csapat: I. hely

Felkészítők: Keserű Sándor, Kun László

2013. október 6. (Lakitelek)

Országos duatlon

Keserű Bálint 8.c
Zsembeli Zsadány 8.c
Hidasi Attila Csanád 7.c
V. hely

Felkészítők: Keserű Sándor, Kun László

2013. október 26. (Karcag)

XIII. „Nagykun Kupa” utánpótlás és felnőtt KYOKUSHIN országos bajnokság serdülő leány 2.

Szabó Klaudia 8.b
III. hely
Felkészítő: Gyarmati Imre

2013. november 16. (Budapest)

MKSZ Knock-Down utánpótlás magyar bajnokság
XVI. BUSHIDO-kupa serdülő leány -55kg
Szabó Klaudia 8.b
III. hely
Felkészítő: Gyarmati Imre

2013. november 11. (Karcag)

Molnár Anna matematikaverseny
Józsa Szabolcs 5.a
I. hely
Felkészítő: Andor Lászlóné

Sánta László 5.b
III. hely
Felkészítő: Szabó Andrea

Vajó Gergely 6.b
V. hely
Felkészítő: Szabó Andrea

Nagy László 6.b
VIII. hely
Felkészítő: Szabó Andrea

Lajtos István 7.b
VII. hely
Felkészítő: Pardy Károlyné

Egyed Judit 7.c
XII. hely
Felkészítő: Pardy Károlyné

Vass Márton 8.c
III. hely
Felkészítő: Andor Lászlóné

Nagy Laura 8.c
VI. hely
Felkészítő: Andor Lászlóné

Csapatverseny: III. hely

2013. november 26. (Karcag)

Diákolimpia IV. korcsoportos teremlabdarúgás körzeti selejtező
Kiss Sándor 6.b
Moga Edvin 7.b
Binder Ciprian 6.c
Sipos Robin 7.c
Fábián Gergő 8.b
Szendrei Máté 8.c
I. hely

Felkészítő: Keserű Sándor, Kun László

2013. december 5. (Tiszafüred)

FUTSAL diákolimpia megyei elődöntő
Kiss Sándor 6.b
Moga Edvin 7.b
Binder Ciprian 6.c
Sipos Robin 7.c
Fábián Gergő 8.b
Szendrei Máté 8.c
III. hely

Felkészítő: Keserű Sándor, Kun László

2013. november (Karcag)

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatala által meghirdetett „Így látom én” című rajzpályázat
Bernáth Ibolya 5.a
I. hely
Felkészítő: Bacsó Andrea
Németh Judit 8.b
különdíj
Felkészítő: Bacsó Andrea

Az eredmények megtekinthetők PDF formátumban is

Fényképek: Molnár Anna és Tájfutó versenyek értékelése

 

Szakmai napok Kiskulcsoson

A Karcagi Általános Iskola Kiskulcsosi Tagiskolájának alsós munkaközössége ebben a tanévben is szakmai napokat szervezett.
November 19-én a negyedik osztály fogadta az érdeklődő pedagógusokat magyar irodalom órára, melyet Cserés Gabriella tanító néni tartott. Az olvasás- szövegértést fejlesztő gyakorló óra komplex módon erősítette a tanulók tudását ebben a témakörben. A változatos feladatokat a gyerekek élvezettel és eredményesen oldották meg.

Másnap, november 20-án a harmadik osztály tartott bemutató órát. Kovács Lászlóné tanító néni és a gyerekek nagy izgalommal várták, hogy megmutathassák, hogyan dolgoznak matematika órán.
Az óra témája a „mértékegységek ismerete, mértékváltás gyakorlása” volt a kompetenciafejlesztés tükrében. A tanulók ügyesen használták fel tapasztalataikat, ismereteiket a feladatok megoldásainál.

A szakmai napok zárásaként, november 21-én az első osztályosok a város óvodapedagógusait látták vendégül. Ferencziné Varga Ildikó és Veres Henrietta tanító nénik vezetésével a gyerekek megmutathatták, hogy az eltelt rövid idő alatt, milyen ügyes iskolás vált belőlük. A tanító nénik segítségével lelkesen hangoztatták, olvasták a betűket, számoltak és közösen mondókáztak.
Búcsúzóul büszkén mutatták meg füzeteiket, munkáikat az óvonéniknek, akik egy-egy kedves ajándékkal, régen őrzött fényképpel köszöntek el volt óvodásaiktól.

Szeretném megköszönni az alsós munkaközösség lelkiismeretes munkáját, valamint az iskola dolgozóinak segítségét.

Vargáné Molnár Éva Zsuzsánna

Alsós Munkaközösség- vezető

A sudoku-párbaj képei

 

A kukoricafesztivál fényképei

 

Oldalak