Egy programsorozat végén

Március 12-én véget ért „Betekintő” című programsorozatunk, melyet ősszel indítottunk iskolánk iránt érdeklődő leendő első osztályosoknak.

A rendezvénysorozat célja az volt, hogy bemutassuk tevékenységünket a város óvodásainak és szüleiknek.
Októberben nyílt órát tartottunk a második osztályban, ahol az érdeklődő óvodások és szülők találkozhattak a leendő első osztályos tanító nénivel is.

Novemberben bemutató órákat szerveztünk az óvó néniknek első osztályainkban, ahová természetesen meghívtuk a leendő első osztályosokat és a szüleiket is.

Decemberben kézműves foglalkozás alakalmával hangolódhattunk rá a közelgő ünnepre, miközben nagyszerű ajándékokat is készíthettünk.

Programsorozatunk zárásaként versenyre hívtuk az óvodásokat. Március 5-én játékos foglalkozást tartottak a leendő első osztályos tanító nénik. Emellett számítógépes oktatójátékokkal is megismerkedhettek az óvodások, ugyanúgy, mint az iskolások. Ugyanekkor mutatkozott be az érdeklődő szülőknek a „Kováts Tehetségpont” is.

Március 12-én sportversenyre hívtuk a kicsiket. Testnevelő kollégáink alaposan felforrósították a hangulatot és bemelegítették a versenyre benevező óvodásokat. Mialatt a kicsik versenyeztek, a szülők interaktív „Töprengő kör” foglalkozáson vehettek részt, melynek során megismerkedhettek a „Kováts Tehetségpont” eszközeivel, melyeket a matematika órákon használhatnak felsős tanulóink. A jó hangulatú nap végén apró ajándékkal kedveskedtek a tanító nénik a gyerekeknek.

Reméljük, mindenki megelégedésére be tudtuk mutatni azt a sokrétű tevékenységet, melyet iskolánk végez a tanév folyamán.

A Karcagi Általános Iskolai Központ
Kováts Mihály Tagiskolájának alsós munkaközössége nevében:

Magyar Sándorné munkaközösség vezető