június 2012

Budapesten jártunk

A Györffy István Tagiskola 2012. május 31-én gyermeknapi programként Budapesten járt. Két-két vonattal utaztunk oda és vissza, ahol foglalt ülőhelye volt mind a 370 főnek: 14 osztály 2-2 kísérő nevelővel és jónéhány szülővel utazott a fővárosba. Az egyik csoport vezetője Birizló Csaba, a másiké Rusóiné Szabó Magdolna volt, akik nagyszerűen helytálltak és összefogták a csoportjukat.

Köszönjük a zökkenőmentes utazás megszervezését Kissné Marika szolnoki utazásszervezőnek! A gyermekek nagyon élvezték a ritkán igénybe vett utazási eszközt és élvezték, hogy együtt lehettek.

Egy országos akció lehetővé teszi, hogy bizonyos közművelődési intézmények látogatása alkalmával csak egy képletes összeget kell fizetni a MÁV Zrt.-nek. Mi a Parlamentet választottuk, melynek megtekintése ingyenes volt. 4 turnusban láthattuk az ország házát, a legtöbb gyermek életében először. Lenyűgözőek voltak a méretek, a pompa, és a hely szelleme, amitől nem tudtunk szabadulni. Nagy hatást gyakorolt ránk a parlamenti makett, a kupola terem a koronázási ékszerekkel, a tanácskozó terem, ahonnan a TV közvetíti a parlamenti üléseket. A látogazás megszervezésében Pandurné Ildikó segített, köszönjük neki.

Az ország házában tett séta után minden osztályfőnök és kísérője külön programot szervezett gyermekeivel. Volt, aki a Terror Házában tett látogatást, mások a Margit-szigeten kocsikáztak, többen valamelyik múzeumot nézték meg. Rengeteg élmény színesítette ezt a napot: rögtönzött koncert a pályaudvaron neves előadókkal, közös énekléssel, McDonald's-ban elfogyasztott finomságok és a nagyvárosi forgatag, melyben ritkán van részünk.

A kollégák és a szülők mindent megtettek azért, hogy a kirándulás emlékezetes és élményt adü legyen.

Rusóiné Szabó Magdolna
kirándulás szervező

Kiskulcsosi kerékpáros sikerek

Május 11-én 18 kiskulcsosi diák indult útnak a hajnali órában, hogy részt vegyen a Magyar Diáksport Szövetség által szervezett Országúti Kerékpáros Diákolimpia Országos Döntőn. A versenyt Rajka-Dunakilitiben rendezték meg.

A két napig tartó rendezvény és a verseny távolságából fakadó nagy költség miatt az utolsó pillanatig kérdéses volt a versenyen való részvétel. A sok szervezésnek és a segítőkész szülőknek és támogatóknak köszönhetően a Kiskulcsosi Tagiskola is tagja lehetett az Országos versenyen résztvevő csapatoknak.

A hosszú út után megérkezéskor egyből a verseny helyszínére ment a csapat, mert a 3-4. osztályosok bemelegítés után máris rajthoz álltak. Utánuk következtek az 5-6., majd 7-8. osztályos csapatok. Egy csapat 2 lányból és 4 fiúból állt.

Az egyéni időfutam verseny után a szállást elfoglalták tanulóink, ami a verseny helyszínétől 3 km-re volt. Faházakban lehetett kipihenni az első nap fáradalmait. Másnap reggel kezdődött a tömegrajtos mezőverseny. A csapat kitartó munkájának meglett az eredménye. Az eredményhirdetés után, mindenki nyakában éremmel, jó hangulatban indult haza a kis csapat.

Gratulálunk a sikeres versenyhez és megköszönjük a támogatók segítségnyújtását: Kemecsi Lászlónak, Nagy Sándornénak, Horváth Lajosnak, Szopkó Zoltánnak.

Eredmények:

II. korcsoport csapat 3. hely,

III-IV. korcsoport csapat 2. hely

 

II. Kcs.

III. Kcs.

IV. Kcs.

Papp Rebeka

Papp Enikő

Molnár Enikő

Csanádi Zsuzsanna

Béres Ildikó

Rácz Lilla

Nagy Sándor Márk

Szabó Ferenc Martin

Tóth Bence

Márki Gergő

Bencsik Zoltán

Kovács Norbert Lajos

Veres Tamás

Herczegh Zoltán

Mészáros Krisztián

Kis Milán

Terjék Péter

Herczegh Róbert

 

Kiskulcsosi diákok jutalomkirándulása az Aquaticumba

Évek óta hagyomány iskolánkban, hogy azok a tanulók, akik a szorgalmi időben valamilyen versenyen dicsőséget szereztek iskolánknak, a kompetenciamérésekben a legkitartóbbak, legeredményesebbek voltak, egy jutalomkiránduláson vehetnek részt.

Ebben az évben a szóba került lehetőségek közül a debreceni Aquaticum ígérkezett a legcsábítóbbnak, hiszen a mediterrán élményfürdő június 15-ig kedvezményes jegyárakkal várja az ország általános- és középiskolás csoportjait.

Május 31, csütörtök délután. Lázas munkanap folytatása még minden kicsinek és nagynak, de nem a kiskulcsosi diákoknak!

Tanulás után buszra szállva, sokan, nagy izgalommal tervezték, milyen lesz ez a fürdőzés, közben énekeltünk, beszélgettünk is. Többen már voltak ezen a helyen, de örültek, hogy ismét részesei lehetnek ennek az élménynek.

Debrecenbe érkezve, a Nagyerdő szívében, egy hatalmas átmérőjű kupolacsarnokot pillanthattunk meg. Meglepetésünkre, belépéskor máris minden vendég egy chipkártyás karszalagot kapott, amely működtette az öltözőszekrényeket is. A belső térben a dús trópusi növényzet és számos élményelem látványa lenyűgözött bennünket. A vízi paradicsom fáradhatatlan szórakozást jelentett számunkra egész délután. Csúszdák, barlangfürdők, sodrófolyosó, hullámfürdő, élménymedence, jacuzzik, mászó fal tette az időtöltésünket feledhetetlenné.

Késő este, még egy McDonald’s-os falatozás koronázta meg a nagyvárosi kirándulásunkat.

A visszafelé vezető úton a jókedvű, de már sokkal csendesebb társasággal sietett hazáig a busz.

Ezúton köszönöm meg iskolánk diák önkormányzatának anyagi támogatását, Nagy Éva tanárnőnek az odafigyelő segítségét.

Horváthné Pandur Tünde

programszervező