Szepsi kirándulás

A Kiskulcsosi Tagiskola és a felvidéki szepsi magyar tannyelvű iskola közötti szoros kapcsolatnak köszönhetően évente találkozunk. Bár most 2015 nyara nagy változást hozott az életükbe, mivel új intézményt hoztak létre, így újjá alakulva a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Óvoda, Alapiskola és Gimnázium diákjait és tanárait köszönthettük ismerősként. 2016. június 2-án, csütörtökön korán reggel indultunk egy kisbusszal, 18 diákkal és 2 tanárral Szepsibe.

Hosszú út elé néztünk. Az utunk több mint 3 óra volt, de elfoglaltuk magunkat beszélgetéssel és zenehallgatással. Még mielőtt megérkeztünk volna Szepsibe, megálltunk Boldogkőváralján és megnéztük a várat. Láttunk egy kis műsort a lovagi életről, utána kalandoztunk a várban.

Gyönyörű kilátás tárult elénk a vár bástyáiról. A várlátogatás után folytattuk utunkat Szepsibe.
Megérkezésünkkor mindenki üdvözölte és átadta az ajándékokat az őt elszállásoló diáknak. A programok ismertetése után következett a két iskola egymás elleni sportversenye. A tornateremben először a fiúk, utána a lányok kosaraztak, majd fociztak, legvégül tanár-diák kosár- és focimecss volt. Amikor vége lett a sportolásnak mindenki elment a fogadója otthonába és velük külön programot szerveztek.

A következő nap kirándulásról és túrázásról szólt: megnéztük a tornai-várat és a áj-i vízesést és sétáltunk a Szádelő-völgyben. Gyönyörű helyeken jártunk. A programok befejeztével visszamentünk Szepsibe, ahol megebédeltünk és elbúcsúztunk a felvidéki barátainktól.  A hazafelé vezető úton tettünk egy kitérőt Kassán, ahol városnézéssel és vásárolgatással töltöttük el az időnket. A hazafelé tartó hosszú út alatt felelevenítettük az elmúlt két napban szerzett élményeket és már várjuk, hogy jövőre újra találkozhassunk a barátainkkal.

A jó hangulat és a kellemes társaság mellett kísérőtanáraink, Zsuzsa néni és Gergő bácsi – akiknek munkáját ezúton is köszönjük -, a gyönyörű tájak, a szívélyes vendéglátás, a kellemes és a hasznos túrák egysége igazán felejthetetlen élménnyé tette számunkra a kirándulást.

Csiki Patrícia

7. osztályos tanuló