OLVASNI?! ÖRÖMMEL! Jonatán Első Országos Könyvmolyképző

Legyünk őszinték, manapság nem sok gyerek mondhatja el magáról, hogy szeret olvasni.

Ezt a problémát szerették volna enyhíteni azok a felnőttek, akik 2002-ben létrehozták a Jonatán Első Országos Könyvmolyképzőt azzal a céllal, hogy minél több gyermekben felébresszék az olvasás iránti vágyat. Ez az egyetlen országos olvasóklub , melynek közreműködésével a legjobb, legizgalmasabb, legkalandosabb könyvekbe olvashatnak bele a jelentkezők.

Tíz hónap alatt öt feladatsor jelenik meg. Ezek segítségével több íróval lehet megismerkedni.

Minden gyermeket becenéven szólítanak meg .

Kezdő és haladó szintre lehet jelentkezni. Minden forduló anyagához küldenek valami apró ajándékot. Lehetőség nyílik arra is, hogy kedvezményesen vásároljanak könyveket a klubtagok. Év végén Jonatán kártyát, elismerő oklevelet és minősítést kapnak azok, akik klubtagok lettek. A legnagyobb eredmény azonban az, hogy évről évre egyre több azoknak a gyerekeknek a száma, akik szívesen töltik szabad idejüket egy jó könyv társaságában.

Iskolánk már az indulásnál csatlakozott a Könyvmolyképző csapatához. Az eltelt tíz év alatt körülbelül 80 kovátsos diák lett „jonatános”. Tavaly pályázat útján sikerült egy tehetséges diákot úgy versenyeztetni, hogy a nevezési díjat átvállalta a könyvmolyképző.

Több elismerés után idén szeptemberben is jó hírt hozott a postás: a Kováts Mihály Tagiskola a könyvmolyosok és Dr. Kovácsné Mikola Éva tanárnő lelkes munkája következtében Ezüst Okleveles Iskola lett.

Hívunk, várunk téged is! Már lehet jelentkezni az idei megmérettetésre. Ha kedvet érzel, és megbeszélted szüleiddel, keresd magyartanárodat!

Próbáld ki most! Jutalomözön és az olvasás öröme vár!