KID aktivitás Kiskulcsoson 2017. január 7-8.

Az idei év első KID aktivitására január 7-ét, szombatot és január 8-át, vasárnapot  választotta ki a szervező csapat. Mi, a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kiskulcsosi Általános Iskolai Tagintézményében, a HA7KLJ állomáson különös izgalommal készültünk erre a hétvégére.

Az iskolában novemberben indult egy újabb rádiós szakköri csoport. Az azóta eltelt idő alatt egy-két QSO létesítésére volt lehetősége az újoncoknak. Jó néhányan közülük csak 2 méteren váltottak riportot.  Rövid-hullámon még nem fogtak mikrofont!  Ennek ellenére bátran ültek le a készülékek elé a lányok és a fiúk.

Szombaton reggel 08:00 helyi időre beszéltük meg a kezdést. Addigra a TS- 830 és az FT-897 készülékek már összerakva, beüzemelve várták a KID operátorokat. A 80 méter jól indult. Az első állomások elnyomták a növekvő zajt, és jól vettük a minket meghívó állomásokat. Szép riportokat adtunk, kaptunk.

Hét állomással váltottunk riportot úgy, hogy váltották egymást az operátorok. Kilenc óra után semmi mást, csak zajt hallottunk. Másnap, vasárnap egy helyi állomás került a naplóba, utána semmi. Pedig nagyon igyekeztünk. 2 méterről hívtunk át állomásokat, de érthetően, nyugtázhatóan senkit nem hallottunk. 7 MHz-en többször is adtunk általános hívást mindkét nap, de eredménytelenül.

Az átjátszókon sikerült az operátorok kedvét visszahozni. A rövid üzemidő alatt – mindkét nap 08:00 és 10:30 között – 56 összeköttetést naplóztunk. Az idősebb operátorok már kinőttek a KID korból. Közülük Pisti operátor ült az újoncok közé. Segített és néhány QSO-t Ő is létesített.

A szervezőknek köszönet a szép emléklapokért. A közgyűlésen kapják majd meg a részt- vevők.

Amatőr üdvözlettel: Kovács László szakkörvezető / HA7MO / Laci