„Hívogat az iskola, kapuját kitárja….”

Március 21-én reggel szélesebbre tártuk iskolánk kapuját. Vendégeket vártunk, az iskolánk iránt érdeklődő szülőket és a leendő első osztályosokat. Nagy örömünkre sokan látogattak el hozzánk, hogy betekinthessenek iskolai munkánkba, és találkozhassanak a leendő tanító nénikkel. Egy tavaszi barangolás részesei lehettek a gyerekek a második osztály olvasás óráján. A játékos, mozgalmas óra egy-egy feladatába a kis óvodások is lelkesen vettek részt és szorgalmasan gyűjtögették a jutalomképeket.

Ezután szülői fórumra került sor, ahol tájékoztattuk vendégeinket iskolánk életéről, a tanév eseményeinek képekben történő felvillantásával. Majd hasznos tanácsot adtunk, hogy hogyan készítsék fel a szülők gyermeküket az iskolai életre. Az iskolabejárás legkedveltebb helyszíne a füves pálya melletti játékrendszer volt, ahonnan már haza sem akartak menni az óvodások.

Március 27-én és április 3-án tornatermünkben a legapróbbak ovis tornán vehettek részt. A játékos fogó- és labdás feladatok végrehajtása során összemérhették ügyességüket, gyorsaságukat, bátorságukat.

Az iskolanyitogató program utolsó foglalkozásán iskolánk sportéletéből láthattak ízelítőt. A legnépszerűbb és legeredményesebb sportágaink mutatkoztak be, mint a duatlon, a kosárlabda, a foci és a tenisz. Láthatták vendégeink, hogy tehetséggel, szorgalommal milyen eredményesek, sikeresek lehetnek tanulóink a sport területén.

Köszönjük a kedves szülőknek a tagiskolánk iránti érdeklődésüket, programjainkon való részt vételüket.

Karcag, 2012. 04. 16.

Szabó Jánosné