Farsang

Intézményünk idén is megtartotta iskolai farsangját. Az alsósok 2019. márc. 6-án, a felső évfolyamosok márc. 13-án.

Az alsó tagozatosok farsangi rendezvénye kora délután kezdődött. A gyerekek már nagy izgalommal várták ezt a rendezvényt. A felvonulás előtt a gyermekeknek és hozzátartozóiknak lehetőségük volt fánkot és üdítőt vásárolni az iskola aulájában. Először az első és második osztályos kisdiákok vonultak fel sokféle jelmezben a zsűri három tagja elé. Mindenki beöltözött, így a zsűrinek igen nehéz dolga volt a jutalmazás szempontjából. Kicsit később a harmadik és negyedik osztályosok jelentek meg bemutatni magukat. Rengeteg ötletes jelmezt csodálhattunk meg. Ezalatt a tantermekben a többi osztály tanulói ettek-ittak, készülődtek. Ebben az időszakban volt lehetőségük a gyerekeknek arra is, hogy zsákbamacskát vásároljanak.

A rendezvény a nagy közös eredményhirdetéssel zárult. Ezen az összes alsós tanuló részt vett. Nagy izgalommal várták a zsűri döntését. A díjazottak apró ajándékokat kaptak, de senki sem távozott üres kézzel. A délután nagyon kellemes hangulatban telt, a gyerekek jól érezték magukat.

A felső osztályosok előzőleg kihúzták az osztályból kinevezett DÖK vezetőik segítségével, hogy milyen jelmezekben vonuljanak fel. Így a lehetőségek között volt Rendvédelmi szereplők, oktatásügy, egészségügy, stb. Több osztály sikerrel vette ezt a plusz nehézséget is. Elmondható hogy a felső évfolyamból szinte minden osztály beöltözött, és vidáman mutatta be farsangi ruháját.

Nagy öröm volt, hogy nem csak öltözékükkel, hanem vidám jelenetekkel, tánccal, énekléssel is színesítették farsangi felvonulásukat. Így nehéz dolga volt a zsűrinek, akik minden szereplőt külön díjaztak volna szívük szerint. A felvonulás előtt, és szünetben is lehetett fánkot, üdítőt vásárolni, majd a díjazás után a tanulók által kért számokból egyórás disco-val következett. Jól sikerült, vidám napot zárt mind az alsó, mind a felső évfolyam, amit remélhetőleg jövőre újra megismételhetünk.