Erzsébet tábor

Emlékezetes kikapcsolódásban volt része 20 Kováts-os tanulónak és két nevelőnek Zánkán, a nyári Erzsébet táborban.

Augusztus 7-én indult útnak a kis csapat, hogy minden élményt megélve élvezze a Balaton parti tábor csodálatos környezetét, a víz- és vízpart szépségét és az izgalmas feladatokat.

Döbbenetes, s egyben felemelő érzés volt mindenki számára, hogy 2500 gyerek hogyan tud súrlódás, konfliktus nélkül békésen és vidáman együtt élni, együtt étkezni, versenyezni, játszani, kihasználni az egy hét lehetőségeit.

6 napon keresztül élték meg tanulóink azt a sok-sok programot, amit a jól felkészült, vidám, fiatal programszervezők nyújtottak számukra, számunkra. Azt sem tudták a gyerekek melyiket válasszák.

Volt sport- és játékos vetélkedés vízben, vízparton. Törték a fejüket tanulóink a kvíz vetélkedőkön, a természetismereti kérdéseknél. Közösen kerestük a „kincseket” a tábor területén időre, a 30 fokos hőség ellenére vidáman és lelkesen. Sikert értek el tanulóink több vetélkedőn, a tábori „Ki mit tud?”-on.

Persze nem feledjük a tábor nyújtotta legizgalmasabb lehetőséget, a barátságok és szerelmek szövődését, a sok-sok kacagást, a közös táncot, a reggeli tornát, a nehezen alakuló szobatakarítást, a még nehezebben megvalósuló esti, éjjeli takarodókat.

Mi nevelők is úgy éreztük, újra élhetjük a diákjainkkal a felhőtlen fiatalságot. Együtt táncoltunk, versenyeztünk, kareokiztunk, úsztunk és labdáztunk, s persze olykor-olykor együtt szurkoltunk a riói olimpián résztvevő magyar sportolóknak. (Szerencsére örülhettünk, tapsolhattunk is jó néhányuk szép eredményének!)

Csodálatos hét volt, nagyon szép környezetben. Még a kétnapos zivatar sem zavarta felhőtlen jó hangulatunkat.

A gyerekek így látták ezt az egy hetet:
„….Sok új barátot szereztem.”, „…..Nagyon tetszettek a programok, egy percig sem unatkoztam” „….Fantasztikusan élveztem az egész hetet””….Nagyon vidám egy hét volt. Kár, hogy hamar vége lett.”

Minden iskolás gyereknek kívánjuk, hogy ÉLJÉK MEG EZT AZ ÉLMÉNYT!

a táborozó gyerekek és,
Vassné Szűcs Edit
táborvezető nevében
Chrappánné Papp Ágnes
kísérőnevelő
tagintézmény-vezető