Erzsébet-karácsony

2017. december 21-én csütörtökön a KÁIAMI Kováts Mihály Tagintézményének lehetősége nyílt rá,  hogy egy sikeres Erzsébet -Karácsony pályázat keretében 40 gyermekkel és 4 kísérő nevelővel megnézze a DIÓTÖRŐ című előadást az Erkel Színházban Budapesten.

Reggel 7 óra 15-kor indultunk a 39 „ötödik a” és „nyolcadik b” osztályos tanulóval, busszal. A színházban óriási tömeg volt, az ország minden részéből érkeztek a gyerekek kísérőikkel.

Minket két télapólány fogadott, ők kísértek minket a nap folyamán, mindenben segítettek. Az aulában forró teával, kürtős kaláccsal vártak bennünket, de voltak ott gólyalábasok, bűvészek, lufik és bohócok is.

A Diótörő előtt Balogh Zoltán emberi erőforrások minisztere köszöntötte a gyerekeket, díjak átadására került sor. Az előadás lenyűgözte a vendégeket! Többségük sem Budapesten, sem színházban nem járt még soha. A színpadkép, a gyönyörű ruhák, a szereplők tánctudása, a varázslatos karácsonyi történet örök élmény marad mindannyiónknak! Az Erkel Színház 1800 fős nézőtere megtelt, szünetekben a gyerekek szendvicset, pogácsát, kakaót, ásványvizet, az előadás végén ajándékcsomagot kaptak.

A színház után a Vörösmarty térre mentünk, ahol a gyönyörű karácsonyi vásárban nézelődtünk, vásároltunk. Végül egy McDonaldsban zártuk a napot. Az úton hazafelé még a hó is esni kezdett. Negyed 9-re értünk haza, tele élményekkel.

Nagyon örvendetes, hogy az Erzsébet -Karácsony keretében iskolánkból 39 -többségében hátrányos helyzetű - gyermek ingyen eljuthatott Budapestre egy ilyen jól megszervezett, színvonalas programra. Mi kísérők, Chrappánné Papp Ágnes, Vassné Szűcs Edit, Bujdosóné Kálmán Mária, Patkóné Erdei Judit is kikapcsolódtunk egy kellemes napra a sok év végi teendőből. Mindez hozzájárult az Advent és a karácsonyi készülődés örömtelibb megéléséhez!

Patkóné Erdei Judit