Egy mesemondó verseny sikerei

Ha tavasz, akkor mesemondó verseny. Idén, márciusban rendezte meg a Déryné a már hagyományos „Csiga-biga Palota” című mesemondó versenyét első és második osztályos tanulók részére.

Most kissé formabontóan, a kedvenc mese mellett egy Weöres Sándor verssel is készülni kellett azoknak, akik elindultak a versenyen, emlékezve a költő születésének 100. évfordulójára.

A Karcagi Általános Iskolai központ Kováts Mihály Tagiskolájának két első és két második osztályos tanulója: Darók Hanna Abigél, Migács Tibor, Mészáros Lilla és Sárosi Ákos nevezett be a versenyre.

Mindannyian lázasan készülődtünk a megmérettetésre, ahol tizennégy kis mesemondó kápráztatott el bennünket remek meséivel, Weöres Sándor egy-egy versével. A zord idő ellenére megtelt a szívünk melegséggel, hallva ezeket a kicsi gyerekeket, csodálatosabbnál csodálatosabb meséket, verseket előadva. Egyes felnőttek is megirigyelhetnék azt a bátorságot, mellyel kiálltak a közönség elé.

A már közhelynek számító „a zsűri nagyon nehéz helyzetben volt” kijelentés jelen esetben valóban nagyon helytálló. A szokásos díjak mellett még három különdíjat is kiosztottak, jelezve ezzel azt, hogy a mezőny nagyon erős volt.

Tagiskolánk tanulói remekül szerepeltek a versenyen. Mészáros Lilla első helyezést, Migács Tibor harmadik helyezést ért el. Darók Hanna Abigél pedig különdíjat kapott. 
Gratulálunk mind a négy gyermeknek és az őket felkészítő pedagógus kollégáknak is. Ugyanakkor köszönetünket fejezzük ki a szülőknek is, akik segítették felkészülésünket. Köszönjük az érdeklődést is, amellyel nyomon követték a versenyt. Számítunk a későbbiekben is támogatásunkra. A gyerekeknek pedig további szép sikereket, eredményes mesemondást kívánunk.

Kováts Mihály Tagiskola alsós munkaközössége nevében
Magyar Sándorné munkaközösség vezető