Egészségnevelési nap a Kovátsban

Iskolánkban fontos szerepe van a tanulók egészségnevelésének. Igyekszünk, mi nevelők hangsúlyozni az egészséges életmód, a helyes táplálkozás, a rendszeres tisztálkodás jelentőségét.

Ennek szellemében rendezte meg alsós munkaközösségünk 2011.november 24-én az egészségnevelési délutánt, melyet már a tanév elején elkészült munkatervünkben is meghatároztunk.

A gyerekek nagy izgalommal várták ezt a napot, már előre megalakították a négy csoportot osztályon belül. A tanító nénik más-más nehézségű feladatokat terveztek az elsős-másodikosok és a harmadik-negyedikesek számára.

A csoportok között zajlott a vetélkedő, melynek feladatai között volt szókereső, keresztrejtvény, labirintus, totó. Nagy tetszést aratott a gyerekek körében, amikor bekötött szemmel, csak tapintás és szaglás segítségével kellett felismerni a különböző zöldségeket, gyümölcsöket. Nagy izgalommal keresték az osztályteremben eldugott, papírból kivágott almákat. Az első helyen végzett csapatok külön jutalomban részesültek.

Míg a vetélkedő zajlott, addig a lelkes szülők gondoskodtak a gyerekek uzsonnájáról, mely természetesen megfelelt az egészséges táplálkozás feltételeinek: vajas kenyér szeletelt uborkával és sárgarépával. A desszert pedig gyümölcssaláta volt. Köszönjük a segítségét a diákönkormányzatnak, a szülőknek, az alsós tanító néniknek, ennek a hangulatos délutánnak a megszervezésében!