Csoki fesztiválon a kiskulcsosi diákokkal

Idén is megrendezésre került Szolnokon a Csokoládé Fesztivál november 18. és 20. között, ahol minden ínyenc megtalálhatta édes bűnbeesésének tárgyát, a finom csokoládékülönlegességeket.

Az 5.- 6. osztályosokkal, és pár hozzánk csatlakozó családdal indultunk el vonattal a megyeszékhelyünkre. Egy üdítő séta után megérkeztünk az Aba-Novák Kulturális Központba, a fesztivál programjaira. Alig nyitotta meg kapuit a találkozó, máris rengetegen vették birtokba a kétemeletnyi varázslatot.

Mi szem-szájnak ingere, mindenhol különleges csokoládék vártak bennünket: kóstolás, csoki szökőkút, kiállítások, ügyességi-, interaktív játékok, mozifilmek, bábelőadások, kézműves foglalkozások. A csoki gyárban nem csak nézői, hanem aktív résztvevői is lehettünk a csokoládékészítésnek.

Sokan megtalálták, és meg is vehették a vásáron csábító kedvencüket, hiszen nagy csokoládéválasztékot sorakoztattak fel a mesterek a közkedvelt csokoládéktól a minőségi kategóriákig egyaránt. Ahogy mindenki elnehezült a sok-sok finomságtól, jólesett egy kis gyaloglás a város utcáin, egészen a Tiszavirág hídig. A 2011 januárjában átadott kerékpárúttal ellátott kecses gyaloghíd, a dísztér látványa megkapó volt számunkra. Egy kellemes, hosszabb séta következett, egészen a McDonald’s-ig, hiszen a gyermekek számára egy-egy nagyvárosi kirándulás elengedhetetlen záró élménye ez. A vonat indulásáig még egy hatalmas játszótéri szórakozás is belefért. Öröm volt látni az önfeledt hancúrozó kis diákokat.

Ez a késő őszi nap felejthetetlen volt felnőttnek, gyermeknek egyaránt. Megköszönöm Hérmán Szilvia és Herczegh Zsolt, volt diákjaim segítő munkáját.

Horváthné Pandur Tünde szervezőtanár