Beszámolók

A Györffy énekkarának újabb sikere

A Karcagi Általános Iskola Györffy István Tagiskolájának Énekkara idén is kiemelkedő eredményt ért el az évenként megrendezett Éneklő Ifjúság Hangversenyen.

A 32 fős énekkar Kissné Csombordi Szilvia tanárnő vezetésével idén is nagyon sok szorgalommal és odafigyeléssel készült a versenyre. A megmérettetés előtti heteket lázas készülődés és izgalom jellemezte.

(A cikk folytatódik)

Versenyeredmények

2014. február 1. (Újszász)

Tollaslabda megyei diákolimpiai döntő

Hidasi Attila 7.c

I. hely

Nagy Klaudia 8.b

II. hely

Kovács Márta 8.b

III. hely

Felkészítők: Birizló Csaba, Kun László

(A cikk folytatódik)

Tehetséggondozás a Györffyben

A Karcagi Általános Iskola Györffy István Tagiskolájában a nevelő-oktató munka legfőbb alapelvei között szerepel a tehetséggondozás. Első osztálytól kezdve tehetséggondozó szakkörökön foglalkozunk a kiemelkedő képességű tanulókkal. Igyekszünk a gyermekeket minél több versenyre eljuttatni, ahol megmérettethetik tudásukat.

(A cikk folytatódik.)

A mese szeretete

A Karcagi Általános Iskola Kiskulcsosi Tagiskolájának alsós munkaközössége negyedik alkalommal rendezte meg Ferencziné Varga Ildikó szervezésével A mese szeretete című családi mesevetélkedőt. A csapatok tagjait az alsós tanulók és szüleik alkották.

Idén tréfás mesékkel ismerkedhettek meg, melyek a következők voltak: A három együgyű leány, A büszke leány, A bolondos legény és A furfangos székely menyecske.

(A cikk folytatódik)

Fizikaverseny 12-14 éveseknek

Közel húsz éve minden év márciusának utolsó előtti keddjén fizikaverseny van JNSZ megye hat településén. A IV. Fizika+ verseny március 18-án zajlott, egyik helyszíne a Karcagi Általános Iskola Kováts Mihály Tagiskolája volt, mivel ebben az iskolában tanít a verseny megálmodója, Lévainé Kovács Róza.

(A cikk folytatódik)

Nyári élményem

A Városi DÖK városi pályázatot hirdetett Nyári élményem címmel, ahol Deák Nikolett 4. osztályos tanuló II. helyezést ért el.

Felkészítő pedagógus: Kiss–Andrási Erika

(A cikk folytatódik)

Rajzversenyek

A KÁI Györffy István Tagiskolája rajzpályázatot hirdetett a Gyógynövények szerepe címmel:

1. osztály
I. hely Seletye Odett
II. hely Kovács Hanna
III. hely Tóth Zsófia
Felkészítő pedagógus: Veres Henrietta Katalin

(A cikk folytatódik)

Országos Diákolimpia

2014. március 1-jén, szombaton iskolánk IV. korcsoportos fiú 4x50 m-es gyorsváltója a Kecskeméten megrendezett Országos Diákolimpiai Döntőn, kiváló teljesítménnyel az V. helyezést érte el.

(A cikk folytatódik)

Curie verseny

A 2014. február 15-én Püspökladányban megszervezett Curie Környezetvédelmi Területi döntőn III. helyezést értek el a 4. osztályos tanulóink:

Gyökeres Mária Zsófia
Kun Zsófia
Fülöp Gábor Dávid

Felkészítő pedagógus: Kiss- Andrási Erika

(A cikk folytatódik)

Oldalak