Bemutató órák után

 A Kováts Mihály Tagiskola alsós munkaközössége beiskolázási eseménysorozatának részeként három bemutató órát tartott az óvó néniknek, érdeklődő pedagógusoknak és a leendő első osztályos gyerekeknek és szüleiknek.

A sort Kiss Ferencné bemutató órája nyitotta október 25-én, melyet a 2. b. osztályban láthattak az óra vendégei. A kompetencia alapú oktatással tanuló gyerekek bemutatták, hogy a játékosság mellett az olvasás és a helyesírás fejlesztésére is nagy gondot fordítanak. A gyerekek szépen olvastak, kiválóan együtt dolgoztak a tanító nénivel. A program részét képező interaktív tananyag is fontos szerepet kapott az órán.

November 15-én az 1. b. osztály készült vendégek fogadására Magyar Sándorné vezetésével. A gyerekek nagy izgalommal várták óvó nénijeiket. Ennek az órának az volt a célja, hogy bemutassuk, milyen módon sikerül az iskolába való beszokás a kompetencia alapú oktatás segítségével. A sok érdekes készség és képesség fejlesztő játékot tartalmazó órán a gyerekek rendkívül fegyelmezetten dolgoztak. A digitális tananyag ezen az órán is jelen volt, mely szintén a gyerekek nagy kedvencei közé tartozik.

A sort november 22-én az 1. a osztály bemutató órája zárta. Az osztály iskolaotthonos tanításszervezéssel tanul, Urbán Sándorné irányításával. A játékosság mellett azt is láthattuk, hogy sok kisgyerek már nagyon otthonosan mozog a betűk nem mindig könnyű birodalmában.

Mindhárom órában közös volt az, hogy sok játékos elemet tartalmazott. Emellett azonban megszerzett tudásukat is bemutatták a gyerekek, akik nagyon fegyelmezetten dolgoztak a tanító nénik vezetésével, akiknek ezúton is szeretnénk megköszönni az órát.

A bemutató órákról készült fotók itt láthatók

Szintén szeretnénk megköszönni az érdeklődő óvó néniknek, pedagógus kollégáknak és szülőknek, hogy megtisztelték rendezvényünket.

Az eseménysorozat folytatásaként december 13-án interaktív kézműves foglakozásra kerül sor Nyíriné Kátai Katalin irányításával és a kézműves szakkör részvételével, melyre ezúton is szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődő óvodásokat, óvó néniket, és a szülőket.

Alsós munkaközösség