június 2016

Szepsi kirándulás

A Kiskulcsosi Tagiskola és a felvidéki szepsi magyar tannyelvű iskola közötti szoros kapcsolatnak köszönhetően évente találkozunk. Bár most 2015 nyara nagy változást hozott az életükbe, mivel új intézményt hoztak létre, így újjá alakulva a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Óvoda, Alapiskola és Gimnázium diákjait és tanárait köszönthettük ismerősként. 2016. június 2-án, csütörtökön korán reggel indultunk egy kisbusszal, 18 diákkal és 2 tanárral Szepsibe.

Hosszú út elé néztünk. Az utunk több mint 3 óra volt, de elfoglaltuk magunkat beszélgetéssel és zenehallgatással. Még mielőtt megérkeztünk volna Szepsibe, megálltunk Boldogkőváralján és megnéztük a várat. Láttunk egy kis műsort a lovagi életről, utána kalandoztunk a várban.

Gyönyörű kilátás tárult elénk a vár bástyáiról. A várlátogatás után folytattuk utunkat Szepsibe.
Megérkezésünkkor mindenki üdvözölte és átadta az ajándékokat az őt elszállásoló diáknak. A programok ismertetése után következett a két iskola egymás elleni sportversenye. A tornateremben először a fiúk, utána a lányok kosaraztak, majd fociztak, legvégül tanár-diák kosár- és focimecss volt. Amikor vége lett a sportolásnak mindenki elment a fogadója otthonába és velük külön programot szerveztek.

A következő nap kirándulásról és túrázásról szólt: megnéztük a tornai-várat és a áj-i vízesést és sétáltunk a Szádelő-völgyben. Gyönyörű helyeken jártunk. A programok befejeztével visszamentünk Szepsibe, ahol megebédeltünk és elbúcsúztunk a felvidéki barátainktól.  A hazafelé vezető úton tettünk egy kitérőt Kassán, ahol városnézéssel és vásárolgatással töltöttük el az időnket. A hazafelé tartó hosszú út alatt felelevenítettük az elmúlt két napban szerzett élményeket és már várjuk, hogy jövőre újra találkozhassunk a barátainkkal.

A jó hangulat és a kellemes társaság mellett kísérőtanáraink, Zsuzsa néni és Gergő bácsi – akiknek munkáját ezúton is köszönjük -, a gyönyörű tájak, a szívélyes vendéglátás, a kellemes és a hasznos túrák egysége igazán felejthetetlen élménnyé tette számunkra a kirándulást.

Csiki Patrícia

7. osztályos tanuló

 

DÖK-nap

A Kiskulcsosi Tagintézményben Diákönkormányzati Nap került megrendezésre 2016. június 13-án. Sajnos az időjárás nem kedvezett a kültéri programoknak, így tantermekben és folyosókon valósultak meg a feladatok.

E nap reggelén a karcagi Kun Kuckó Diákszínjátszó Kör elfogadta meghívásunkat és Janikovszky Éva: Kire ütött ez a gyerek című művét adták elő. Nagyon színvonalas és élvezetes műsort láthattunk Szabó Péterné vezetésével. Vastapssal jutalmazták a tanulók a szereplőket.

Majd a csapatok készültek a 8 állomásból álló versengésekre. Nagyon tetszett a diákoknak az activity, a célbadobás, a memória játék, a floorball, a repülő dobálás, valamint a labdavezetés teniszütővel.

Örömmel kipróbálták a dühöngő játékot. Nagy összpontosítást igényelt a tanári kvíz játék, a madáretetés és a sudoku játékok. Alsó és felső tagozat, tanár és diák vidáman, összefogva, jókat nevetve töltötték el együtt a délelőttöt.

A zsűri a tanulókat a következőképpen jutalmazta:

Alsó tagozat                                                   Felső tagozat

I. hely    4.osztály                                             I. hely      8.osztály

II. hely   3.osztály                                            II. hely     6.osztály

III. hely  1.osztály                                            III. hely   7.osztály

IV. hely  2.osztály                                            IV. hely   5.osztály

Gratulálunk az osztályoknak!

Köszönöm a pedagógusok munkáját!     

Veres Henrietta Katalin    
DÖK segítő pedagógus   

 

Magas-Tátra túra

A Karcagi Általános Iskola és AMI Kiskulcsosi Tagintézményének diákokból, szülőkből, pedagógusokból álló csoportja 2016. június 11-én Magas-Tátra túrán vett részt. Az út a Csorba-tótól indult, az 1300 m-es tengerszint feletti magasságról az 1515 m-es magasságig jutottunk, a Poprádi-tóig. Az útvonal távolsága oda-vissza 10 km volt. Mindenkinek nagy élmény volt a kirándulás, mert a többség még külföldön, sőt ilyen magasságban sem járt.

Jobbágy Gergő

testnevelő

Kunbarikum

Szabadtéri koncert

DÖK nap

Tehetségnap