december 2015

Meghívó karácsonyi hangversenyre

Karácsonyi ünnepség

Regionális Gordonkás Találkozó

Három tehetséges növendékem, Kovács Balázs, Tóthkomlósi Edina Eszter és Czinege Lajos szerepelt a november 25-én Debrecenben megtartott Regionális Gordonkás Találkozón. Mindannyian felkészülten, muzikálisan adták elő műsorukat, tetszést aratva a régió tanárai, illetve a közönség előtt. Érdekes élmény volt meghallgatni a különböző zeneiskolákból érkező kis és nagy csellistákat egyaránt. A gyerekek megismerkedtek néhány számukra még ismeretlen zeneművel is.

A sok-sok egyéni műsorszám után egy különleges produkcióval zárult a délelőtti hangverseny, a résztvevő nagyobb gyerekek és tanárok együtt adták elő Goltermann Szerenád című művét. A csellózenekarban iskolánkból 6 csellista szerepelt, hiszen a Debrecenben tanuló gimnazista növendékeim, Tóth Tina, K. Nagy Rebeka és Kovács Luca is részt vettek a négyszólamú darab megszólaltatásában. Igazán csodálatosan hangzott együtt a körülbelül 40 hangszer!

Ebéd után a meghívott budapesti csellóművész és –tanár, Antók Zsuzsa értékelte a növendékek teljesítményét, hasznos tanácsokat adott a további fejlődéshez.

Urbánné Tóth Klára

Karácsonyvárás

Adventi hangverseny