november 2014

Fényképek: Kukoricafesztivál

 

Fényképek: Kisállatkiállítás

 

Molnár Anna Matematika Emlékverseny 2014.

Csellistaverseny

A XIV. Országos Friss Antal Gordonkaverseny területi válogatóján 2014. október 12-én három csellista növendékkel vettünk részt, Debrecenben. A versenyre való felkészülés hosszú és fáradságos volt, a gyerekekkel már a nyári szünetben is sokat gyakoroltunk. Szeptemberben pedig szinte mindennapos volt a hangszeres óra, zongorás próba, illetve az otthoni készülés.

A befektetett munka megérte, hiszen mindhárom csellista magas színvonalú és a zsűri szerint zeneileg is nagyon érett produkciót mutatott be. Ez a véleményük a kapott pontszámokban is tükröződött.

A megszerezhető 60 pontból Kovács Balázs /II. korcsoport/ 56, Kovács Luca /III. korcsoport/ és Tóth Tina /IV. korcsoport/ 50 pontot szereztek. A verseny magas színvonalát jól mutatja, hogy az országos döntőbe csak azok a gyerekek juthattak tovább, akik legalább 53 pontot kaptak a zsűritől. (A legutóbbi, 3 évvel ezelőtti versenyen 50 pont volt a határ.)

Kovács Balázzsal tehát készülünk a folytatásra és az eddig elsajátított három zenemű mellé még két zongorakíséretes darabot tanulunk meg.

Köszönöm zongorakísérőnk, Zbiskó Zoltánné odaadó munkáját, mellyel segítette a gyerekek felkészülését és sikeres szereplését. Hálás vagyok a szülőknek is, akik biztatták a gyerekeket és óriási köszönet a három tehetséges csellistámnak, akikkel ezt az élményt átélhettem.

Urbánné Tóth Klára

Alapműveleti Matematikaverseny kiírása

Zongoraverseny

A IV. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny területi válogatóját 2014. október 16-án rendezték meg, Debrecenben. A versenybe 13 zeneiskola növendékei neveztek be. Hallhattuk többek között a miskolci, a gyöngyösi, a nyíregyházi, a debreceni, a kisvárdai, az ungvári zenei intézmények tanulóit.

A versenyzőknek egy Bartók művet és egy barokk vagy romantikus művet kellett előadniuk. A verseny színvonala nagyon magas volt, a 2. kategóriás növendékek zongorajátéka kiemelkedett a mezőnyből.

Tóth Luca - 2. kategóriás – tanítványom hibátlanul, muzikálisan, stílusosan mutatta be darabjait. Különleges élmény volt ennyi tehetséges gyermeket hallani és az is, hogy ennyi csodálatos Bartók művet keltettek életre.

Az „utazó zsűri” miután minden válogatót meghallgatott és értékelt, nyilvánosságra hozta a döntőbe jutók névsorát. Nagyon büszke vagyok Lucára, aki a zsűri döntése alapján részt vehet decemberben a döntőben, melyet Budapesten tartanak majd az Óbudai Társaskörben. Tehetségének és kitartó szorgalmának jutalma ez a kimagasló eredmény.

Gratulálok Luca!

Zbiskó Zoltánné

Bemutató óra óvodapedagógusoknak

Maradj Talpon!

Tagintézményünk Diákönkormányzata 2014. november 6-án a felsős tanulók részére vetélkedőt szervezett. Nagy örömmel vettek részt a diákok e rendezvényen. Kíváncsian várták, vajon hogyan valósul meg a televízióban már jól ismert Maradj Talpon! vetélkedő Kiskulcsoson.

Ferencziné Varga Ildikó vezetésével közel 90 kérdés tette próbára a versenyzők tudását. A pénznyeremény helyett tárgynyeremény várt jutalmul a legügyesebbekre. Kapitány András, Fodor Enikő és Kun Tamás maradtak talpon a legtovább.

Vidám, családias, jó hangulatban telt a délután. A gyerekek jövőre is szeretnék, ha újra megrendezésre kerülne e fergeteges vetélkedő.

Köszönöm Ferencziné Varga Ildikó és Györfi Zoltán segítségét!

Veres Henrietta Katalin
Diákönkormányzatot
segítő- nevelő

NTP-MTI-13-0146_pályázat megvalósítása

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, "A matematikai, a természettudományos és a műszaki, informatikai kompetenciák, valamint a szakmatanuláshoz szükséges kompetenciák erősítése a köznevelési intézményekben" című felhívásra jelentkezett a Kováts-Tehetségpont. Az NTP-MTI-13-0146 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett „A víz Karcag életében” című pályázatunk az oktatásért felelős miniszter döntése alapján 900 000,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Bővebben

Őszi munkák a Kováts Mihály Általános Iskolai Tagintézmény kertjében

Az elmúlt tanévben a Kováts-Tehetségpont Biológia körös diákjai Csontosné Szilágyi Erzsébet tanárnő irányításával konyhakertet alakítottak ki a tagiskola udvarán. Az NTP-MTI-13-0146 nyertes pályázatunk része volt a kertészkedés.

A víz Karcag életében - A kutatástól a Tehetségnapi előadásig - címet viselő projekt megvalósítása alatt paradicsomot, karalábét, petrezselymet, padlizsánt, babot palántáztunk, vetettünk. A koktélparadicsom termelése volt a legsikeresebb. Beneveztünk „A legszebb konyhakertek” mozgalomba. A kapott díjat a kert fejlesztésére fordítjuk.

A napokban megtörtént a kiöregedett növények eltávolítása, most a talajmunkák, a kerttisztítás van folyamatban.

Jó munkát és bőséges termést kívánok a kertet gondozó 8.a-s lányoknak!

Lévainé Kovács Róza
intézményvezető-helyettes

Madárijesztők Kiskulcsoson

Október hónapban a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kiskulcsosi Általános Iskolai Tagintézményének diákönkormányzata madárijesztő készítő versenyt hirdetett. Szép számmal érkeztek alkotások. Lehetett egyéni, páros és csoport munkában is nevezni a felhívásra.

Az eredmények a következők lettek:

  • 1. hely Suba Viktória, Suba Orsolya, Suba István  legéletteltelibb  madárijesztője
  • 2. hely Tóth Olivér  legkukoricásabb madárijesztője 
  • 2.   hely Doma Dominik és Doma Petra Dorina  legvagányabb madárijesztője 
  • 3. hely Beregszászi Flóra  legszínesebb madárijesztője
  • 3. hely Fülöp Anikó Csenge  legtermészetesebb madárijesztője  

Különdíjasok

  • Láposi Luca   legaranyosabb madárijesztője 
  • Németh Timóteus  legmadarasabb madárijesztője
  • Székely Márk   legdühösebb madárijesztője 

Szép munkát készített: Fülöp Ferenc István, Fülöp Zsuzsanna és Kun József.

Gratulálunk!
Veres Henrietta Katalin
Diákönkormányzatot segítő nevelő

Oldalak