október 2014

Megemlékezés október 23-a alkalmából

Kiskulcsosi Hét

A Kiskulcsosi Tagiskolánkban évről évre hagyomány, hogy megrendezzük a Kiskulcsosi Hetet. Idén szeptember végén különböző rendezvényekkel vártuk az alsós és a felsős tanulókat. Voltak szabadtéri és tantermi programok.

Az alsós tanulóknál aszfaltrajzversennyel, sikító versennyel kezdődött a hét. Ugyanezen a délután a felsősök akadályversenyen vehettek részt. Másnap smink verseny és rókavadászat várta a kicsiket, míg a nagyok floor-ball bajnokságon mutatták meg ügyességüket.

A hét közepén a kisebbeknek kerékpárverseny, a nagyobbaknak HI-HI-HI vetélkedő került megrendezésre. A negyedik napon a labdáé volt a főszerep. Az osztályok labdajátékban mérték össze tudásukat. A Kiskulcsosi Hét a Városi Labdarúgó Torna megrendezésével zárult.

Köszönöm a vezetőség, a szülők és a kedves pedagógus kollégák segítségét a programok megvalósításában. Külön köszönöm a Tesco felajánlását Király Edvin úrnak, a Groupama Garancia Biztosító felajánlását Szőke Erikának. Köszönöm Szepesi Tibor felajánlását, Ferenczi Sándorné közreműködését valamint Nagy Sándorné segítségét.                                                                                                   

Veres Henrietta Katalin
Diákönkormányzatot segítő nevelő

Ünnepi hangverseny

Az „Ajándékozzunk zenét az időseknek!” című ünnepi hangverseny 2014. október 1-én a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár valamint a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolai Tagintézmény közös szervezésében került megrendezésre. A már hagyománynak tekinthető programnak az Ifjúsági Ház adott otthont. Az ünnepi köszöntők után a művészeti iskola növendékei és tanárai színvonalas, változatos műsorszámokkal ajándékozták meg a jelenlévőket.

A hangversenyen magyar és külföldi zeneszerzők művei egyaránt elhangzottak, a népdaltól a könnyű zenéig minden műfajban csendültek fel dallamok.

A hangverseny lenyomata volt az iskolánkban folyó munkának, hiszen a fellépők közül öt növendék országos, illetve nemzetközi versenyre készül. A hangversenyen való szereplés remek alkalom volt számukra a bemutatkozásra.

Erre az ünnepi fellépésre a művészeti iskola minden növendéke és tanára örömmel és lelkesen készült.

Dr. Debreczeniné Géczi Anikó és Soós Pálné

Erzsébet Táborok

„Gyere el, kérünk, légy a vendégünk!
S lesz egy szép, közös emlékünk, ...”

A Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tagintézményei – tanulók, pedagógusok, a szülők támogatásával együtt – nagy örömmel tettek eleget a felhívásnak, s nyújtottak be pályázatokat, nyertek, s így az Erzsébet Táborok vendégei voltak.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kiírt Erzsébet tábori pályázatoknak köszönhetően intézményünkből 3 turnusban, több mint 50 diák jutott kedvezményes üdülési és táborozási lehetőséghez a nyári hónapokban, valamint szeptemberben.

Zánkán, a nyári táborokban és az őszi kirándulás alkalmával eltöltött napok a gyermekek számára rendkívüli, fantasztikus élményszerző kikapcsolódási lehetőséget biztosítottak. Tanulóink megismerték a Balaton-felvidék természeti és történelmi értékekben gazdag világát.

A Balaton parti festői környezetben fekvő Erzsébet Üdülőközpont és Tábor 209 hektáros területe is nagyszerű alkalmat biztosított a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltésére. A színes programok valamennyi résztvevő számára szép és tartalmas időtöltést nyújtottak, melyeken észrevétlenül is új ismeretekre, tudásra tettek szert a tanulók.

A közös szórakozás, nyaralás, pihenés, a felejthetetlen programok kellemes, szép közös emlékként maradtak meg a gyermekekben.

 

Kiskulcsosiak Zánkán az Erzsébet-táborban

Tavasszal örömmel értesültünk arról, hogy az Erzsébet-program keretében meghirdetett Erzsébet-tábor pályázatán nyertünk!

Így, a Karcagi Általános Iskola Kiskulcsosi Tagiskolája 30 fős kis felsős csapata 2014. július 13 - július 18-ig hat felejthetetlen napot tölthetett el Zánkán. Sokan még először voltak ilyen távol, több napra a szüleiktől. Kíváncsisággal telt szívvel indultunk hosszú-hosszú utunkra.

A táborban az animátorok kedves, lelkes közössége igyekezett minden kívánságunkat teljesíteni. Köszönjük nekik!

Minden napra, a strandolás mellett jutott idő különféle közösségi programok megvalósítására. Kézműves foglalkozások, rajzverseny, játszóház, a tábor és környéke megismerése vetélkedő, tábori olimpia, PVC-cső koncert, Erzsébet vetélkedő, táncház, éjszakai bátorságpróba, disco, az utolsó este a sok-sok új baráttól való fájó búcsú, telefonszámok, címek váltása.

A diákokat Horváthné Pandur Tünde Róza, Nagy Éva, Ábrahám Zsolt nevelők kísérték el. Köszönjük a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Karcagi Tankerülete vezetőségének a lelkiismeretes együttműködését. Köszönjük nektek is kedves diákjaink, hogy szófogadó, kulturált viselkedésetekkel öregbítettétek iskolánk hírnevét!                                     

Horváthné Pandur Tünde Róza

Kiskulcsosi játszótéri eszközök

A Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kiskulcsosi Általános Iskolai Tagintézménye udvarán kb. 20 éven keresztül fából készült játékrendszer volt a szabadidő hasznos eltöltésére. Az idő vasfoga megette ezt a szép, stabil eszközt, így 2 évvel ezelőtt le kellett bontani.

A tanulók nagyon hiányolták, ezért a szülők összefogásával a Kiskulcsosi Általános Iskola Fejlesztéséért Alapítvány segítségével igyekeztek segíteni a probléma megoldásában.

A szülők az adójuk 1%-ának felajánlásával, valamint az Alapítványi bálok szervezésével támogatta a cél megvalósítását. Érdeklődtek a különböző játékrendszereket készítő cégeknél, végül is megvásárolták a kettős tornyot  híddal, rampával, a láncos járóhidat, a mókuskereket, az egyszemélyes forgó játékokat. Az Alapítvány megközelítőleg 1.000.000 Ft –ot fordított erre a beruházásra.  A várva várt játékok megérkeztek iskolánkba szeptember második hetében, így 2014. szeptember 18-án egy kis ünnepség keretében jelképesen átadtuk gyermekeinknek.

A tanulóink nevében szeretnénk megköszönni a szülők segítségét, támogatását, amellyel hozzájárultak ennek a beruházásnak a létrejöttéhez.

Karcag, 2014. szeptember 23.

Futóné Szabó Margit
Intézményvezető-helyettes

Kiskulcsosiak a Nagy Sportágválasztón

2014. szeptember 19- én Budapesten járt  22 diák a kiskulcsosiak közül. Hogy miért pont ők?

Voltak, akik „A családom a szponzorom!" esszépályázatra küldték be munkájukat, mások a sport, művészetek terén öregbítették iskolánk hírnevét, ezért juthattak el a már 15. alkalommal megrendezésre kerülő A NAGY SPORTÁGVÁLASZTÓ programjára.

Más érzés nézni a sportot, és más érzés kipróbálni, kézbe venni a sporteszközöket, belekóstolni az egyes mozgásformák lényegébe, gyakorlati sportélményeket szerezni.

Lehetőséget kaptunk közel 100 sportág kipróbálására:kajak-kenu, sárkányhajó, búvárkodás, golf, sípálya, lovarda, mászófal, dárdahajítás, vívás, íjászat, szertorna. A különféle küzdősportok és a labdajátékok sokaságával is megismerkedhettünk.

A Magyar Olimpia Bizottság és a Nagy Sportágválasztó közös szervezésében, az „Eddz együtt a bajnokokkal!” program keretében találkozhattunk, együtt edzhettünk, autogramot kérhettünk Benk András, Cseh László, Engi Klára, Erdei Zsolt, Hadfi Dániel, Hetényi Zoltán, Kozák Danuta, Kovács Antal, Kövér Márton, Martinek János, Mohamed Aida, Nagy Péter, Pulai Imre, Sebestyén Júlia, Storcz Botond, Szávay Ágnes, Szuper Levente és Vajda Attila európa-, világbajnokokkal, olimpikonokkal, élsportolókkal.

Felejthetetlen élmény volt gyermek és felnőtt számára egyaránt! Kívánjuk, hogy jövőre még több diák juthasson el erre a nemes eseményre!

Horváthné Pandur Tünde Róza és Dr. Király Józsefné
szervező tanárok