június 2014

„Ifjú szívekben élnek tovább” –ünnepi megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharcról

Így emlékeztünk történelmünk sorsfordító napjaira 2013-2014-ben

2013.október 22-én az 1956-os forradalom és szabadságharc 57. a köztársaság kikiáltásának 24. évfordulójára emlékeztünk ünnepi projekt keretében.

A megemlékezés 10 helyszínén a 8. évfolyam tanulói változatos, interaktív módszerekkel ismertették meg alsóbb éves társaikkal az 1956-os eseményeket. Az osztályok forgószínpad szerűen járták be az 56-ot idéző helyszíneket, ahol egyénileg vagy csoportosan adhattak számot a megszerzett tudásukról. Tanulóink sok érdekes 1956-os ismeretre tettek szert. Dicséret illeti ezért azokat a 8. osztályos tanulókat, akik nagy szorgalommal és lelkesedéssel készítették elő és valósították meg a programot.

Munkájuk elismeréseként az ünnepi megemlékezésben közreműködő tanulókat Ecsedi Irén igazgatónő igazgatói dicséretben részesítette
A projekt megvalósításában Oroszné Millinkhoffer Rita, Rusóiné Szabó Magdolna és a nyolcadikos tanulók voltak elsősorban a segítségemre.

A projektre a tanulók már előző nap délelőtt „bemelegítettek” az „ 1956 méter futás” keretében, amelyet Rusóiné Szabó Magdolna és Kun László testnevelők szerveztek. 

Képes beszámoló a megemlékezésről:

 

Versenyeredmények

2014. május 12. (Karcag)
Kováts Mihály váltófutás
Labancz Mihály 6.a
Mándi Szabina 6.a
Varga Réka Rebeka 6.a
Hidasi Attila Csanád 7.c
Fodor Klaudia 8.c
Reszegi Máté 8.c
II. hely
Felkészítő: Kun László, Szecskó Alfréd

2014. május 23. (Jászberény)
„Őseink nyomában” területi hon-és népismereti verseny
Kovács Ágnes 8.c
II. hely
Felkészítő: Kovács Miklósné

Nyelvvizsgaeredmények
alapfokú C-típusú:
Szendrei Máté 8.c
középfokú A-típusú:
    Magyar György 8.c
    Zsembeli Zsadány 8.c
középfokú C-típusú:
    Gánya Karina Krisztina 8.c
    Gulyás Ferenc 8.c
    Keserű Bálint 8.c
    Nagy Laura 8.c
    Szentesi Imre Ákos 8.c
    Varga Kata 8.c
    Vass Márton 8.c
Felkészítő: Vass György.

"Élj egészségesen!" rajzpályázat

A Karcagi Általános Iskola Kiskulcsosi Tagiskolájának tanulói részt vettek az "Élj egészségesen!" rajzpályázaton, ahol a következő eredmények születtek:

4. osztály:
1. hely Tóth Viktória Judit
2. hely Szabó Dóra Virág
3. hely Fülöp Gábor Dávid
Felkészítő pedagógus: Kiss- Andrási Erika

Különdíj:
Balogh Norbert, Gyökeres Mária Zsófia, Nagy Dorottya 4. osztályos tanulók. Felkészítő pedagógus: Kiss- Andrási Erika

Pintér Gabriella, Kiss Cintia 1. osztályos tanulók.
Felkészítő pedagógus: Veres Henrietta Katalin

Tehetséggondozás a Györffy Tagiskolában

A Karcagi Általános Iskola Györffy István Tagiskola tehetséggondozás terén azt a célt tűzte ki, hogy tanulói tehetségét felismerve és arra odafigyelve alakítsa pedagógiai munkáját. Hatékonyságunkat leginkább a tanulók tanulmányi versenyeken elért sikerei alapján mérhetjük.

A Györffy István Tagiskola 2. b osztályából 8 gyermek jár tehetséggondozó foglalkozásra. A gyermekek nagyon érdeklődőek, motiváltak a foglalkozásokon.

2014. március 7-én mind a nyolc tanuló részt vett a Kisújszálláson megrendezett Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulóján.
Sikerrel jártunk, ugyanis Éliás László a 2. osztályosok között VI. helyezést ért el, és ezzel a gyönyörű helyezéssel ő lett a Karcagi Általános Iskola Györffy István Tagiskolája /Karcag/ legeredményesebb versenyzője.

Az iskolai tehetséggondozás mellett rajz szakköri foglalkozást is tartok a tanulóknak. A különleges bánásmódú gyermekeknek itt lehetőségük van kibontakoztatni a bennük rejlő képességeket.

2014. április. 16–án a Kádas György Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, EGYMI , Diákotthon és Gyermekotthon meghirdette az Észak-Alföldi Regionális Ki Mit Tud?- vetélkedőjét, ahol a gyerekek választhattak miben szeretnék magukat megmérettetni. (rajzverseny, versmondás, tánc..stb.)

A Györffy István Tagiskola 2. b osztályából Zoltán Csaba pályázott a rajzával, amit nagy lelkesedéssel készített. Munkájával regionális első helyezést ért el, és továbbjutott az országos döntőbe.

Szívből gratulálok sikeres munkájukhoz!

Nagy-Szentesi Anikó
tanító

„Őseink nyomában”

A Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet és a Szent István Egyetem Gyakorló Sport Általános Iskola és Gimnázium által meghirdetett „Őseink nyomában” Területi Hon- és Népismereti Versenyre iskolánkból Kovács Ágnes 8. c osztályos tanuló nevezett be „Az állattartás régen és ma Karcagon” című pályázatával.

Az eredményhirdetésre Jászberényben a Szent István Egyetem Apponyi termében került sor, ahol a nyolcadik osztályos egyéni kategóriában második helyezést ért el a három megye pályázói közül.

Ági hatodik osztályos kora óta résztvevője volt a Györffy Napok helytörténeti pályázatának, és minden alkalommal kiemelt arany minősítést szerzett.

 

Gratulálok az elért eredményekhez és további sikeres kutatómunkát kívánok. Megköszönöm a családja támogatását.


Kovács Miklósné történelemtanár
Karcagi Általános Iskola Györffy István Tagiskolája