2. osztályos „Györffysek” országos VII. helyezése a Komplex Tehetséggondozó Versenyen

„Itt születtem én…” címmel az Apáczai Kiadó Komplex Tehetséggondozó Versenyt hirdetett az ősz folyamán alsó tagozatos tanulóknak. Az osztályom a 2. évfolyamosok versenyére 2 db 3 -3 fős csapattal nevezett: Okos macskák és Pulik csapata névvel.

Budapestre azok a csapatok kerülhettek be, akik a három fordulós verseny feladatlapjai alapján elérték a kitűzött ponthatárt. Közel 300 csapat indult. Az osztályunkból minimális pontkülönbséggel a Pulik csapatát hívták be.

A budapesti döntőre az Apáczai Kiadó Székházában került sor, ahol 38 csoport versenyzett. Itt számot adtak arról, hogy az iskolában eltöltött 1,5 év alatt milyen tudásra tettek szert olvasásból, nyelvtanból, matematikából, környezetismeretből, énekből és rajzból. Egy komplex feladatlapot kellett kitöltenie a csapatnak úgy, hogy nem volt szabad szétszedniük a lapokat.

A Pulik csapata, amelynek tagjai Kovács Balázs, Kun László Ákos és Reszegi Áron a Karcagi Általános Iskolai Központ Györffy István Tagiskola 2.b  osztályos tanulói ezen az Országos versenyen a dicső VII. helyezést érték el. Nagyon büszkék rátok a szüleitek, iskolátok és felkészítő tanító nénitek.

Szakályné Kollát Emese